MMA

Artele marțiale mixte (MMA) reprezintă un sport de luptă full-contact, care permite lovirea în picioare și lupta la sol, folosind tehnici din mai multe sporturi de luptă și arte marțiale.

Prima folosire a termenului de arte marțiale mixte a fost în anul 1993, cu ocazia primei gale UFC de către criticul de televiziune Howard Rosenberg. Termenul a devenit popular atunci când newfullcontact.com,  unul dintre cele mai mari site-uri care acoperă sportul, a găzduit și a republicat articolul. Întrebarea cu privire la cine a inventat termenul este supusă dezbaterii.

La începutul secolului XX, au avut loc diverse concursuri în stil mixt în toată Japonia, Taiwan și în țările celor patru tigrii asiatici.

În 1980, CV Productions, Inc. a creat prima ligă reglementată MMA din Statele Unite, numită Concursul Tough Guy, care ulterior a fost redenumit Battle of the Superfighters. Compania a organizat 10 turnee în Pennsylvania. Cu toate acestea, în 1983 Senatul de Stat din Pennsylvania a adoptat un proiect de lege care interzicea acest sport.  În Brazilia a existat sportul denumit Vale Tudo, în care luptători din diferite stiluri s-au luptat după un regulament cu foarte puține reguli. Familia Gracie era cunoscută ca un promotor al meciurilor de  Vale Tudo, ca o modalitate de a-și promova propriul stil, Jiu-Jitsu Brazilian.
În 1993, familia Gracie a adus Jiu-Jitsu Brazilian, dezvoltat în Brazilia din anii 1920, în Statele Unite, înființând compania de promovare MMA (Ultimate Fighting Championship-UFC). Compania a organizat un eveniment fără aproape nicio regulă, în special datorită influenței lui Art Davie și a lui Rorion Gracie care încearcă să reproducă luptele din Vale Tudo care existau în Brazilia și să implementeze mai târziu un set diferit de reguli, care se deosebea de alte ligi care erau mai mult în favoarea luptelor realiste.

Inițial promovat ca o competiție pentru a găsi cele mai eficiente arte marțiale pentru lupta reală nearmată, concurenții din diferite stiluri de luptă au luptat împotriva celorlalți în concursuri cu reguli relativ reduse. Mai târziu, luptătorii individuali au încorporat mai multe arte marțiale în stilul lor de luptă. Promotorii MMA au fost presați să adopte reguli suplimentare pentru a spori siguranța concurenților, pentru a se conforma reglementărilor sportive și pentru a lărgi acceptarea generală a sportului. Ca urmare a acestor schimbări, sportul a cunoscut o popularitate sporită ca o afacere cu pre-pay, care rivalizează boxul și luptele profesionale.


Tamashyi Sport Center Timișoara

Adresa: Str. Ștefan cel Mare 56A colț cu B-dul Eroilor de la Tisa (zona Calea Buziașului)
Telefon: 0760 062 062

MMA Timișoara

MMA copii Timișoara

MMA adulți Timișoara

MMA fete Timișoara

MMA băieți Timișoara

Cursuri MMA (Mixed Martial Arts) în Timișoara

sus
×

Salut!

Faceți clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe WhatsApp sau pentru a ne trimite un e-mail la contact@tamashyi.ro

×